Julen nærmer sig

Julen nærmer sig med hastige skridt, og folk løber rundt mellem butikkerne for at finde de sidste julegaver. Den travle juletid er heller ikke spor anderledes her i det Sønderjyske, hvor Den Sønderjyske Garde underholder de travle mennesker, med glædesfyldte juletoner.

Inden vi her nævner mere om gardens juletid, giver vi et kort tilbageblik på året 2011, og hvad dette har bragt med sig.

Vi starter ud i marts måned, hvor garden deltog ved en brassbandkonkurrence i Aalborg, kaldet Aalborg Musikkonkurrence eller AaMuk, som det kaldes i daglig tale. Det var en lang køretur, men bestemt det hele værd! Efter ca. 20 minutters brag af en koncert og en lang køretur hjem, kom den fantastiske melding om vores placering sent om aftenen. Det skulle vise sig at vi fik en placering ud over vores forventninger, nemlig en stor flot 2. plads i A-rækken – Den bedste klasse til konkurrencen. Ikke nok med det, vores dirigent Anne Lene Hagedorn, vandt oven i købet dirigentprisen, som må siges at være lige så flot en præstation. Denne dag var, som du kan læse, en mindeværdig dag for Den Sønderjyske Garde.

Læs mere om turen til AaMuk

Juni måned bød på en helt speciel og ærefuld dag, da garden modtog en ny fane af Danmarks Samfundet og overrakt af Hans Excellence Ingolf, Greve af Rosenborg. Fanen blev indviet på Rugkobbelskolen i Aabenraa, med en flot indvielsesceremoni, hvor brandkaptajnen, Jean Tjørnelund var inviteret og ligeså slog det første søm i fanen, for Hendes Majestæt Dronning Margrethe II. En meget ærefuld og mindeværdig dag for garden.

Læs mere om faneinvielsen

Med pendulfart fra Aabenraa Ringridning til DM for Bygarder i Randers, lykkedes det garden at omdanne en meget travl weekend, til en fantastisk oplevelse, kun halvanden måned efter successen i Aalborg, hvilket ligeså skulle vise sig at være en fantastisk oplevelse. Garden nærmest væltede hallen, hvor konkurrencen i brassband koncert skulle afholdes, med fantastisk og klangfuldt musik. Både dommere og publikum var vilde, hvilket allerede var et stort klap på skulderen til vores dygtige gardister. Den afsluttende ceremoni hvor placeringer og pokaler uddeles til DM, afholdes efter traditionelt vis, den sidste dag til DM. Garden var dog allerede taget hjem dagen i forvejen, efter den storartede koncert, for at kunne deltage i det store ringrideroptog i Aabenraa. Dette skulle dog ikke forhindre os i at overvære ceremonien, hvorfor vores ene major og et bestyrelsesmedlem ilede til Randers, hvilket ikke var så dum en ide. Den Sønderjyske Garden kunne også her være meget stolt, eftersom vi modtog en rigtig flot 2. plads i brassbandkonkurrencen, hvilket jo kun bekræftede successen i Aalborg halvanden måned forinden. Da den flotte pokal ankom i Aabenraa, blev den båret stolt og ærefuldt frem igennem byen, fra ringriderpladsen til markedspladsen ved Rosenvold, med rytteroptog og politieskorte.

Læs mere om faneinvielsen

Successen fra tidligere på året fortsatte også i november måned til gardens årlige efterårskoncert, som blev afholdt i Sønderjyllandshallens klangfulde sal, hvor garden også her mildest talt væltede salen. Rigtig mange mennesker, store som små, havde lagt vejen forbi gardens koncert, og den tak og megen ros vi fik af mange af dem, var endnu et stort skulderklap til alle gardisterne, som vi alle er så stolte af.

Med julen lige om hjørnet er garden ofte på tur til de Sønderjyske julebyer, med klangfulde og traditionelle juletoner og melodier. Allerede den 12. november, spillede garden til sit første julearrangement i dette år, nemlig Jul på Krusmølle. Kort tid efter landede vi i Arnum, hvor Julemanden skulle vækkes, efterfulgt af en marchtur i gennem byen og en lille julekoncert på byens brandstation. Julemanden var efterfølgende faldet i søvn på sin lange rejse gennem vardens lande, da vi et stykke tid efter, skulle væk ham i Padborg, samt underholde byens borgere med dejlig julemusik.

De sidste julearrangementer ligger lige rundt om hjørnet, nemlig i løbet af dagen i morgen den 18. december, hvor en tur gennem Aabenraa bys juleprægede gågade, med en afsluttende lille julekoncert i Julehjertebyen på Storetorv. Kort tid efter, vil vi være at finde i Agerskov, hvor garden skal gå en lille julemarch og afslutte med en lille koncert ved det store juletræ i hallen.

På tirsdag den 20. december, er det den sidste dag inden garden trækker sig tilbage til de små julestuer og hermed holder juleferie. Dog skal vi lige huske vores årlige julekoncert på Aabenraa sygehus, hvor patienter, pårørende og andre interesserede, naturligvis er velkommen til at være med på en lytter og komme i rigtig dejlig julestemning.

Tilbage er kun at ønske en rigtig glædelig Jul, samt et lykkebringende og mindeværdigt nytår. Vi ses igen til et fantastisk år 2012.

Skriv et svar