Succesoplevelse i ferien!

Succesen udvikler sig hvert år og i år, var ingen undtagelse. 10 glade og motiverede børn og unge mellem 8 og 13 år deltog i dette års “Garder for en dag”, hvor både trommer, tuba og mange andre instrumenter, blev prøvet godt og grundigt af.

Vi lagde ud med en rundspørge omkring deltagernes musikbaggrund. Til vores store overraskelse, kunne mange i forvejen spille klaver, blokfløjte eller trommer, så der var en god grobund for den musikalske udvikling i løbet af dagen. Alle ti var meget motiverede og prøvede lystigt alle instrumenter, inden der skulle vælges mellem trommer og messing.

Med en god fordeling mellem trommer og messingblæser, gik undervisningen omkring noder, rytmer og garderkulturen igang med højt humør.Tiden fløj af sted, og selvom vi i år havde afsat en time ekstra, føltes det nærmest som en time mindre. Efter et par timers lærerig undervisning, blev det tid til en fælles frokostpause. Her kunne man tydeligt mærke, at genertheden der prægede stemningen i starten, for længst var fløjet væk. Alle snakkede på kryds og tværs!

Da madkasserne var tomme og saftevanden skyllet ned, blev der tid til lidt frisk luft i form af marchtræning. Her blev deltagerne bl.a. introduceret for de forskellige kommandoer, men da tiden var fløjet af sted, gik vi hurtigt indendørs igen, for at lære et fællesnummer.

Afslutningsvis blev der taget et fælles gruppefoto og spillet fællesnummer for forældre og bedsteforældre, samt uddelt diplomer og slikkepinde.

Tak for en fantastisk dag!

Se billeder fra Garder for en dag 2013, ved at klikke her!

Garder for en dag er efterhånden blev en fast tradition, som afvikles i forbindelse med Aabenraa Kommunes “Aktiv Ferie” program for alle folkeskoleelever i kommunen. De seneste år har vi udviklet “Garder for en dag” på undervisningsdelen, men også på det visuelle plan, så der er mange instrumenter, plakater, diplomer, fane, uniformer og meget andet.