Juletræer med blåt lys

Endnu en succesfuld juletræsindsamling er nu overstået, takket være de mange forældre, deres børn og andre hjælpere. Det blev til ca. 1.300 juletræer, som er samlet sammen fra Aabenraa, Stubbæk, Løjt Kirkeby og Hostrupskov, hvor flinke borgere har stillet deres juletræ ud til vejen, med en 20’er i toppen.

Den årlige indsamling koordineres og arrangeres af vores fantastiske støtteklub, hvor pengene senere hen vil blive brugt til, at støtte gardens aktiviteter, indkøb af nye instrumenter, uniformer og lignende.

Sidste år havde vi store problemer med tyveri af de penge, som de venlige borgere, havde bundet i toppen af deres juletræ. Det fik vi dog til dels bugt med i år. En hjælpesom og opmærksom borger i Aabenraa, ringede til gardens støtteklub ca. 10:20, hvor han havde observeret, at hans træ var blevet hentet før tid. På de sedler støtteklubben har delt ud i december måned stod der dog, at vi startede indsamlingen kl. 11:00, hvorfor han heller ikke havde sat penge på sit juletræ endnu. Da manden forsøgte at gå ud til de personer, der afhentede hans og naboernes juletræer, for at give dem pengene, havde de travlt med at komme af sted – vel at mærke uden at få pengene fra manden. Heldigvis havde den opmærksomme mand noteret sig registreringsnummeret på den trailer, der var spændt efter den “mystiske” bil, samt farve og mærke på bilen.

Vi kontaktede straks derefter politiets vagtcentral, som valgte at optage rapport på sagen. Det synes vi er meget fornemt, når man ellers hører meget om deres ressourcemangel! Ca. 10 min efter vi har snakket med politiet, bliver vores kontor ringet op af nogle af de forældre, der er ude at samle juletræer ind. De har fået standset juletræstyven og tilkaldt politiet, som gav manden en bøde af ukendt størrelse og bad ham om, at følge med dem hen på pladsen, hvor juletræerne skulle afleveres. Vi fik heldigvis vores penge for de 34 juletræer, tyven nåede at snuppe. Til gengæld skal han have ros for hans pakkeevne – Hele 34 juletræer på en forholdvis almindelig trailer og inde i bilen, er noget af et talent!

Under alle omstændigheder er vi meget tilfredse med resultatet og politiets tilgang, samt hurtige handling i sagen.

Du kan læse meget mere om vores juletræsindsamling, samt se billeder fra de aktive indsamlere, i lokalpressen de nærmeste dage.

Tak til alle borgere, der valgte at støtte vores forening – I gør en stor forskel for mange børn og unge!