Orkesteret

Hvor smukke toner og klang forenes

Gardens orkester er sammen med trommekorpset, fundamentet i Den Sønderjyske Garde. Orkesteret er et såkaldt brassband, som betyder, at der kun er messingblæsere med. Et brassband består af to grupper – highbrass (cornetter og flügelhorn), som er de “små” instrumenter” og lowbrass (althorn, baryton, euphonium, basuner og tubaer), som er de “store” instrumenter.

Vil man gerne spille i gardens orkester, kræver det, man kan læse noder og spille på et af de nævnte insturmenter. Det er vores dirigent og instruktører, der sammen bestemmer, hvornår man er klar til at spille i orkesteret. Alle der spiller i orkesteret modtager soloundervisning for hele tiden, at blive bedre og bedre.

Hvis ikke man i forvejen kan spille, har garden sin egen musikskole, hvor professionelle instruktører underviser og vejleder eleverne. Her undervises både solo (alene) og i samspil (grupper). Gardens professionelle instruktører er hele tiden i dialog med gardens dirigent og bestyrelse, om elevernes individuelle udvikling, som sammen bestemmer hvornår den enkelte elev, er klar til at modtage en uniform og spille i orksteret.

Hver tirsdag mødes orkesteret på Høje Kolstrup Skole i Aabenraa, sammen med resten af garden, hvor de øver fra kl 18 til 20. Her ligger dirigenten et musikprogram, som både motivierer og udfordrer den enkelte, så niveauet hele tiden bliver bedre og alle udvikler sig.

Sammen med trommekorpset, har orkesteret spillet ved flere kongelige begivenheder. Den seneste var ved Prins Joachim og Prinsesse Maries bryllup i Møgeltønder, hvor garden var det eneste musikkorps, sammen med Prinsens Musikkorps, der spillede ved denne festlige begivenhed – med landsdækkende TV.

Orkesteret har de seneste år opnået flotte placeringer. Her kan bl.a. nævnes DM for Garder i Randers 2011, hvor orkesteret placerede sig på en 2. plads, samt Aalborg Musikkonkurrence, hvor det også blev til en 2. plads i sektion A.

orkesteret